Prikaz vseh 17 rezultatov

Na poti

Potovanje z zmanjšanjem odpadkov je odličen način za združevanje užitka odkrivanja novih krajev s trajnostnim življenjskim slogom. Tu je nekaj idej, kako narediti vaše potovanje bolj okolju prijazno:

  1. Povoskane Čebelje Folije za Sendvičein za ovijanje sadja in zelenjave: Zavijte svoje priljubljene prigrizke v povoskane bombažne folije, ki so trajnostna alternativa plastični embalaži. Te folije so popolne za ovijanje sendvičev, sadja ali prigrizkov, in jih lahko večkrat uporabite.
  2. Bambusova Zobna Ščetka: Zamenjajte plastično zobno ščetko s trajnostno bambusovo zobno ščetko. Bambus je hitro obnovljiv vir, zato je izbira teh ščetk odličen korak k zmanjšanju odpadkov.
  3. Bambusov Pribor: Med obroki na poti uporabljajte bambusov pribor. Bambus je lahak, vzdržljiv in okolju prijazen material. Po uporabi ga enostavno operete in ponovno uporabite.
  4. Bambusove Slamice: Za osvežilne pijače med potovanjem uporabite bambusove slamice. So trajnostna alternativa plastičnim slamam in dodajo pridih narave vašim napitkom.
  5. Večkratna Uporaba Vrečk: Namesto uporabe enkratnih plastičnih vrečk za nakupovanje ali shranjevanje umazanega perila, uporabljajte večkratno uporabne vrečke iz blaga ali mreže.
  6. Nadomestite Embalažo za Osebno Higieno: Zamenjajte plastične embalaže za osebno higieno s trpežnimi, ponovno napolnljivimi stekleničkami. Uporabite naravna mila in šampone v trdnih oblikah, da se izognete plastiki.
  7. Ponovna Uporaba Vode: Imejte s seboj večkratno uporabno steklenico za vodo in se izognite nakupu plastenk. V nekaterih krajih lahko tudi napolnite svojo steklenico z lokalno pitno vodo.

S takšnimi premišljenimi izbarami opreme in potrošnega materiala lahko na potovanju znatno zmanjšate količino ustvarjenih odpadkov ter prispevate k ohranjanju lepote narave, ki jo raziskujete.

Zerowaste kuhinja

Slamice iz bambusa

2,99 14,99 

Zerowaste kuhinja

Slamice iz jekla Dantesmile

2,99 14,99 
2,99 3,49